Kidőlt tölgyek, szétszórt magvak

Amikor Munkács páratlanul gazdag zsidó örökségéről e rendkívül informatív albumot tartja kezében az Olvasó, a magyarországi könyvkiadás régi adósságát törleszti.
Munkács hosszú ideig a magyar ajkú zsidóság egyik fényesen csillogó ékköve, a magyarországi haszidizmus fontos fellegvára volt.

Horvát Éva kifejező fotóit tanulmányozva és Cseh Viktor értő szövegét olvasva, végre lehetőségünk nyílik a találkozásra közös múltunk mindeddig sajnálatosan kevéssé ismert, ám annál meghatározóbb, dicső fejezetével.

Horvát Éva az 1990-es években három éven át dokumentálta az utolsó, azóta kihalt munkácsi haszid diaszpóra életét. A magyar identitású közeget számos trauma érte, mégis maradtak olyanok, akik a holokauszt és a Gulág túlélése után visszatértek az amúgy is terhelt történelmű Munkácsra, hogy továbbra is kövessék vallásukat, és élni tudjanak a szegénység ellenére is. A 19. századtól virágzó munkácsi zsidóság létszáma a 20. század, a háború, majd a Szovjetunió felbomlása után egyre csökkent, végül a közösség teljesen megszűnt. Horvát Éva emléket állít annak, hogyan találkozik hagyomány és hétköznapi élet, hogyan tud ennyi traumán és nehézségen is felemelkedni a közösséget összefogó erő, a vallás.

A kötet angolul és magyarul, két külön kötetben jelent meg, tehát mindkét kiadása (magyar és angol nyelven) külön-külön 18.900.- Ft.

 

Tisztelt Olvasónk!

A Könyv Népe Kiadó könyvei megrendelhetők a kiadótól az alábbi táblázat kitöltésével, valamint megvásárolhatók online és személyesen a Líra, a Libri, a Láng Téka és a Tótágas könyvesboltjaiban. Amennyiben közvetlenül a kiadótól rendeli meg a könyve(ke)t, akkor 20% kedvezményt adunk. A kedvezményes ár felett a csomagolás- és postaköltség a vevőt terheli. A csomagot – benne a könyvvel és a számlával – futárral vagy postán, utánvéttel küldjük el Önnek. A csomag árát a kézhezvételkor kell kiegyenlítenie.
18.900 Ft
Megrendelem
Ajánlataink

Dr. Nádor György

A nyilaskereszt árnyékában

Tovább

Jonathan Sacks

Kéz a kézben

Tovább

Nemere István

Kémkirálynő

Tovább

Benjamin Netanjahu

BIBI – A TÖRTÉNETEM

Tovább

Sárdi Mária

Kislány a pokolban

Tovább

David G. Marwell

Mengele / A halál angyalának leleplezése

Tovább

Robert C. Castel

Függőleges koporsó

Tovább

Mervay Mátyás

A cserben hagyott hazafi – Zsidómentés a háborús Sanghajban

Tovább