Függőleges koporsó

A könyv szerzője Robert C. Castel, az orosz-ukrán háború egyik legismertebb szakértője. A kötet végigkíséri a háború menetét, a béke utolsó heteitől napjainkig. Az elemzők többségétől eltérően, a jegyzetek és az elemezések nem taktikai, illetve műveleti szinten boncolgatják az eseményeket, hanem a teljes kép megértésére törekednek. A konklúzió egyértelmű: ezt a háborút az ukránok akkor is elveszítik, ha az oroszok nem fogják azt megnyerni. Ugyanakkor ez a háború az utolsó lehetőség arra, hogy tanuljunk a hibáinkból, és elvégezzük a szükséges irányváltoztatást a nyugati civilizáció jelenlegi pályáját illetően. S ezt követően talán ritkábban feszül majd egymásnak Ukrajna címerében a háromágú szigony, és az orosz címerállat, a kétfejű sas.

A konklúzió egyértelmű: ezt a háborút az ukránok akkor is elveszítik, ha az oroszok nem fogják azt megnyerni. Ugyanakkor ez a háború az utolsó lehetőség arra, hogy tanuljunk a hibáinkból, és elvégezzük a szükséges irányváltoztatást a nyugati civilizáció jelenlegi pályáját illetően.

A könyv szaklektora Prof. Dr. Resperger István ezredes, egyetemi tanár:
„Sine ira et studio” — részrehajlás nélkül ajánlom ezt a könyvet a Tisztelt Olvasónak.
A függőleges koporsó figyelemre méltó geopolitikai, történeti és kulturális kitekintést ad a jelenlegi orosz–ukrán háborúról. A sajátos összefüggéseket a katonai múlttal rendelkező szer-ző gyakorlatias szemüvegén keresztül láthatjuk-olvashatjuk. Megállapításait, következtetése-it, katonai szemléletű, mély elemzéseit bátor, őszinte, szókimondó stílusban tárja elénk. Fo-dor Ákos egysoros verse, a Háború: „Isten sírni tanul” jól tük-rözi az ukrajnai helyzetet. Ha-lottak, sebesültek, tömeges menekülthullám, más szóval demográfiai leépülés, államcsőd, energiahiány, infláció. Robert C. Castel kiválóan cáfolja azokat a narratívákat és elemzőket, akik elfogultak az egyik vagy a másik fél irányában.

Tisztelt Olvasónk!

A Könyv Népe Kiadó könyvei megrendelhetők a kiadótól az alábbi táblázat kitöltésével, valamint megvásárolhatók online és személyesen a Líra, a Libri, a Láng Téka és a Tótágas könyvesboltjaiban. Amennyiben közvetlenül a kiadótól rendeli meg a könyve(ke)t, akkor 20% kedvezményt adunk. A kedvezményes ár felett a csomagolás- és postaköltség a vevőt terheli. A csomagot – benne a könyvvel és a számlával – futárral vagy postán, utánvéttel küldjük el Önnek. A csomag árát a kézhezvételkor kell kiegyenlítenie.
4.500 Ft
Megrendelem
Ajánlataink

Nemere István

Kémkirálynő

Tovább

Mervay Mátyás

A cserben hagyott hazafi – Zsidómentés a háborús Sanghajban

Tovább

Sárdi Mária

Kislány a pokolban

Tovább

David G. Marwell

Mengele / A halál angyalának leleplezése

Tovább

Dr. Nádor György

A nyilaskereszt árnyékában

Tovább

Horvát Éva - Cseh Viktor

Kidőlt tölgyek, szétszórt magvak

Tovább

Jonathan Sacks

Kéz a kézben

Tovább

Benjamin Netanjahu

BIBI – A TÖRTÉNETEM

Tovább