A cserben hagyott hazafi – Zsidómentés a háborús Sanghajban

Sanghaj 1938. A gyarmatosítástól legyengített Kína levegőért kapkod a támadó Japánnal kirobbant totális háborúban. A kormány a hegyekben, a külföldi elit evakuáló hajókon. A front elől futó nincstelen parasztok és Hitler Európájából érkező zsidó emigránsok özönlik el a kelet-ázsiai metropoliszt.

Komor Pál, a Budapesten született, de gyerekkorától Kínában élő üzletember, az első világháborús szibériai hadifoglyok egykori segítője, a zsidótörvények nyomán elveszíteni látszik féltve őrzött állampolgárságát. Magyarsága kétségbevonása után a jótékonykodó családi hagyományra építve, megszervezi a közel húszezer zsidó menekültet ellátó segélybizottságot.

A látszólag „egzotikus és távoli keleten” játszódó valós eseményeket bemutató kötet olyan általánosan érzékeny kérdéseket feszeget, mint Trianon, a zsidó asszimiláció, a Horthy-kori diplomácia mozgástere és a kivándoroltak viszonya a hazájukkal. A huszadik század első felében, a gyarmati világ alkonyán játszódó történetet izgalmas epizódok – alvilági bűnügyek, szerelmi kalandok és politikai intrika – színesítik.

 

Tisztelt Olvasónk!

A Könyv Népe Kiadó könyvei megrendelhetők a kiadótól az alábbi táblázat kitöltésével, valamint megvásárolhatók online és személyesen a Líra, a Libri, a Láng Téka és a Tótágas könyvesboltjaiban. Amennyiben közvetlenül a kiadótól rendeli meg a könyve(ke)t, akkor 20% kedvezményt adunk. A kedvezményes ár felett a csomagolás- és postaköltség a vevőt terheli. A csomagot – benne a könyvvel és a számlával – futárral vagy postán, utánvéttel küldjük el Önnek. A csomag árát a kézhezvételkor kell kiegyenlítenie.
5.800 Ft
Előrendelés
Ajánlataink

Horvát Éva - Cseh Viktor

Kidőlt tölgyek, szétszórt magvak

Tovább

Benjamin Netanjahu

BIBI – A TÖRTÉNETEM

Tovább

Sárdi Mária

Kislány a pokolban

Tovább

Nemere István

Kémkirálynő

Tovább

Robert C. Castel

Függőleges koporsó

Tovább

Dr. Nádor György

A nyilaskereszt árnyékában

Tovább

David G. Marwell

Mengele / A halál angyalának leleplezése

Tovább

Jonathan Sacks

Kéz a kézben

Tovább